Printforum

Vad händer när tryckerierna närmar sig slutkunden?

Det blir allt vanligare att svenska tryckerier breddar sitt utbud av grafiska tjänster, både för att effektivisera genomströmningen av tryckjobb och för att stärka sina kundrelationer. Risken, som vi nu vill ta upp för diskussion, är den konkurrenssituation som kan uppstå när tryckerierna närmar sig slutkunden genom att utföra produktion som traditionellt erbjuds av reklambyråerna.

Själva varken vill eller skulle vi överleva genom att ta kunder från våra egna kunder.

Men hur tror du att dessa båda branscher kommer att se ut om 20 år? Gemensamma produktionsenheter? Branscherna slås samman eller separeras ännu mer?

Det papperslösa, miljöfula samhället?

Använd inte för mycket toalettpapper för då dör träden, får våra barn lära sig redan på dagis. Då undrar vi, i vilken klass lektionen om de resurskrävande läsplattornas, mobiltelefonernas och datorernas icke-nedbrytbara och tillika miljöfarliga innehåll kommer på schemat? Vore det inte bättre att använda mer papper, som ju är både nedbrytbart, till stor del består av förnyelsebara råvaror och dessutom kan förbrännas till energi efter många gångers återvinning. Mer direktreklam och papperstidningar, istället för all denna elektronik och energiförbrukning. Vad tycker du om pappersdebatten?

VISA ATT DU ÄR MILJÖSNÄLL

Väljer du Svanenmärkt papper tar du aktiv ställning för ett hållbart samhälle och skogsbruk.

PROFILPAKET

Här hittar du vårt profilpaket, som hjälper dig att säkerställa kvaliteten på dina trycksaker.
Paketet innehåller:

  • ICC profiler och färginställningar
    – Som hjälper dig säkerställa att färgerna blir som du tänkt dig.
  • PDF exportinställningar – Som ser till att dina PDF:er blir korrekt exporterade.
  • En manual som talar om hur du installerar och jobbar med vårt profilpaket.

Ladda ned vårt profilpaket