FRIHET VÄRD ATT FIRA

Vi säger grattis till tryckfriheten som fyller 250 år i år. För oss som varje dag hjälper företag att nå ut med sina budskap är en viktig rättighet, värd att uppmärksammas på alla sätt och vis. För även om vi här i Sverige kanske ser det som självklart att vi fritt får dela med oss av våra åsikter, är det långt ifrån lika självklart på andra platser i världen.

CA Andersson – tryckfrihet sedan 1869

Vår svenska tryckfrihetsförordning från 1766 är världens äldsta i sitt slag. På CA Andersson har vi varit med sedan 1869. Då var det tryckpressarna som spred ordet. Idag når tankar, idéer och budskap ut på alla fronter med alla tänkbara verktyg. Vi har utvecklats i takt med tiden, från ett regelrätt tryckeri till ett komplett kommunikationshus. Idag är tryckfrihet för oss att ge dig friheten att kunna trycka vad du vill, när du vill och hur du vill – eller att kommunicera på helt annat vis.

Mannen bakom vår tryckfrihet

Carl August Andersson, mannen som gav oss vårt namn, föddes i Malmö den 9 september 1841. Carl August var riksdagsman, i riksdagen kallad Andersson i Malmö, och styrelseledamot. Men framförallt såg Carl August möjligheterna i den progressiva tryckeribranschen och bestämde sig för att starta eget. 1869 öppnade CA Andersson, på Rundelsgatan 33 i Malmö, och man såg förstås till att marknadsföra sina tjänster:

“C.A. Andersson&Co:s boktryckeri emottager beställning å allt slags bok-och accidenttryck såväl med faktur- som antiqa stilar. Ferm expedition, vackert arbete och billiga priser utlofvas. Jernvägsfraktsedlar, sjöconnoissionsanslag, hyreskontrakt, räkningsblanketter, matsedlar och utslagsblanketter till tredskomål m.m. finnes till salu”.

CA Andersson utvecklades snabbt och låg tidigt i den tekniska framkanten. Bland annat var vi ett av de allra första företagen med telefon. Sedan dess har vi ständigt fortsatt framåt. Idag har vi kompetens och resurser att hjälpa dig med alla typer av kommunikationslösningar. Digitalt och analogt. Tryck, webb, displaymaterial, design, art work, crossmedia, direct marketing, logistik, lager, e-handelslösningar, distribution… Allt under ett tak. Vad kan vi göra för dig idag?